Waarom geel - gelebalgevoel

Waarom is de bal van het gelebalgevoel geel? Interessante vraag, de bal is geel omdat ik deze zo zag in mijn meditatie. De kleur is niet door mij gekozen, of tenminste niet bewust. Voor mijn part had het ook rood of blauw kunnen zijn. Grappig dat ik toch wel naar de primaire kleuren neig. Ergens is het dus een basis, een fundament waarop gebouwd kan worden.

Geel
Ondertussen is het voor mij duidelijk dat het geen enkele andere kleur had kunnen zijn dan geel. Geel staat voor vrolijkheid en energie, precies zoals het gelebalgevoel dat ook aanduidt. Naast het gevoel zie ik het symbool ook in veel andere dingen terugkeren. Denk aan de zon en de warmte die zij uitstraalt. Verder maken veel reclamemakers gretig gebruik van geel. Geel valt op, het maakt alert en vangt je aandacht.

Waarden
Licht en helderheid worden vaak uitgedrukt in geel. Naast dat de woorden de kleur beschrijven, zijn het waarden. Hoeveel fijner voelen we ons als we lichtheid en helderheid ervaren? Het leven lijkt beslist makkelijker en prettiger als we deze waarden waarnemen.

Gebruik de kleur
Je kan de kleur gebruiken in je dagelijks leven. Als je in een dip zit of gewoon even niet zo lekker in je vel zit, zorg dan voor wat geels in je omgeving. Koop een bos gele bloemen, trek gele sokken aan of gebruik een fijne gele beker voor je dagelijkse kop koffie of thee. Geloof me, kleuren kunnen je echt ondersteunen en helpen. Probeer het eens, baat het niet dan schaadt het niet tenslotte.

Globale dip
Met dit gegeven zet ik mijn bedrijf Gelebalgevoel op. Ik wil de wereld opbeuren, uit de globale dip trekken. Zorgen voor wat meer geel in de wereld, meer optimisme, meer vriendelijkheid voor onszelf en voor elkaar.

Wil je mij helpen het gelebalgevoel verspreiden? Gebruik #gelebalgevoel op social media en deel zo ook je eigen vrolijkheid.