De manier waarop je iets doet, is de manier waarop je alles doet. Die zin schoot door mijn hoofd toen ik zojuist klaar was met sporten. Vandaag heb ik een traject met een personal trainer afgerond en daar was ik superblij mee.

Afgesproken
Sommigen denken dat je dan compleet afgebeuld wordt, maar dat was in mijn geval niet zo. Waarom niet? Nou, dat hadden we zo afgesproken. Ik word er namelijk helemaal niet blij van als ik afgebeuld word. Liever neem ik kleine stappen per keer en dat werkt veel beter voor me. Dit betekent absoluut niet dat ze me met zachte handschoentjes behandeld, ze is zeker streng en ze moet altijd lachen om mijn verontwaardigde gezicht als ik iets van haar moet doen wat ik misschien persoonlijk wel iets teveel van het goede vind. Het mooie is alleen dat ik haar volledig vertrouw en natuurlijk wel doe wat ze zegt. En achteraf ben ik altijd weer trots dat het me gelukt is. Dus dankjewel Tamara voor al je hulp en vertrouwen in mij!!

Continue stappen
En zojuist bedacht ik me dat ik veel dingen zo doe. Ik push mezelf niet tot het uiterste. Oorspronkelijk was ik daar niet erg blij mee, want ik weet dat je jezelf moet blijven uitdagen om te groeien. Tot ik me besefte dat ik wél continue stappen blijf zetten. Op mijn manier en op mijn eigen tempo. En zo groei ik. Vooral als ik achteruit kijk naar mijn vooruitgang, dan zie ik dat mijn kleine stappen hele grote veranderingen teweeg hebben gebracht.

Beter in mijn vel
Vorig jaar in januari begon ik met sporten, één keer per week hardlopen, daar ben ik mee gestopt maar ik heb in 2018 wel een keer 7 kilometer achter elkaar hard gelopen. Voor mij een unicum en een gigantische mijlpaal. En nu met mijn personal trainer, ik voel ‘plotseling’ hoeveel sterker mijn lijf is, hoe mijn houding is veranderd en hoeveel beter ik in mijn vel zit. Dus ondertussen ben ik ontzettend blij met mezelf en de manier waarop ik iets doe. Ik blijf mijn stappen zetten elke keer weer.

En jij, wat is jouw manier om te groeien?