Vorige week heb ik voor het eerst op het podium gestaan om over mijn gelebalgevoel te delen. En wat was het een moeizame weg ernaartoe. Zal ik wel, zal ik niet, hoe moet ik mijn verhaal precies vertellen en slaat het allemaal wel aan? Honderden vragen en onzekerheden schoten door mijn hoofd en mijn lijf. Met de belangrijkste vraag: kan ik mijn gelebalgevoel wel overbrengen? Gaan mensen mij wel begrijpen? Oh hemel, wat heb ik mezelf toch op de hals gehaald. Waarom wilde ik dit ook alweer?

Wat is in hemelsnaam het gelebalgevoel?
Ik hoor het je denken. Tja, goede vraag, het is een geweldig gevoel waarvan ik hoop dat iedereen het maar zo vaak mogelijk kan voelen! De gele bal kwam naar me toe in een visualisatie en die rare bal geeft me een ontzettend vrij en blij gevoel. Ik voel de vrolijkheid, kracht en passie in mezelf en in mijn hele lijf. Mijn enthousiasme borrelt als vanzelf naar boven en dat gevoel wil ik ontzettend graag delen en verspreiden.

Vreemd, vaag, raar?
Ja, het is een vreemde term: gelebalgevoel. Het zal best vaag of raar zijn voor veel mensen. Maar het kan me niet schelen. Zolang ik er zelf blij van word en ik elke keer weer merk dat ik andere mensen raak met mijn gekke gelebalgevoel, ga ik er lekker mee door. Ik maak foto’s van alle gele ballen die ik om me heen zie en praat erover zodra het maar even kan.

Vrolijk
Terug naar dat podium. Ik heb doorgezet. Op het ‘Live your dream festival’ heb ik verteld dat mijn gelebalgevoel me vrolijk en blij maakt. Dat ik er om moet lachen, ermee wil spelen. Die blijheid wil ik groots delen met de wereld. Ik geloof oprecht als iedereen elke dag even de blijheid in zijn lijf voelt borrelen en dus in zijn eigen gelebalgevoel gaat zitten, de wereld mooier en fijner wordt.

Mijn boodschap
Lieve mensen, ga spelen, doe gekke dingen, stamp wat mij betreft in de plassen, ga gewoon plezier maken en doe waar je blij van wordt. Het maakt echt niet uit wat het is; een hobby, op de koffie bij de buurvrouw, genieten van het zonnetje of het opgooien van een gele bal. Maar doe het, elke dag weer! Jouw wereld wordt er mooier van en blije mensen maken de wereld mooier. En daarom ben ik op het podium gestapt.

Houd mijn Facebookpagina in de gaten. Daar laat ik zo veel mogelijk gele ballen de wereld inrollen, om zo veel mogelijk mensen bewust te maken voor de keuze die je hebt om te voelen wat je wilt voelen.