Luister jij naar je eigen energie - gelebalgevoel

Het gelebalgevoel laat je genieten van de kleine dingen, genieten van wat is, waarderen dat je kunt voelen hoe het is om blij te zijn. De sprankeling in je lijf voelen en voelen dat je leeft. Waarom vind ik het zo belangrijk om dat te delen? Dat leg ik graag uit.

Slachtoffer
Elke dag zijn er zoveel berichten in de media, over de wereld die in brand staat, het geweld, de politieke spelletjes, de misdaad, de onvrede en alles wat misgaat op welk gebied dan ook. Elke keer weer wordt alle ellende op de aarde over ons uitgestort. Dag in, dag uit. Weinig mensen hebben in de gaten hoe die energie ons leeg trekt, hoe deze informatie ons meetrekt in een negatieve spiraal. De negativiteit haalt onze kracht weg, het maakt ons slachtoffer van de situatie, het laat ons vergeten dat we in alles een keuze hebben.

Maar dan anders
De gele bal is simpel, het is een alledaags symbool, als je wilt zie je overal gele ballen. Net zoals het journaal en het nieuws, maar dan anders. De gele bal schreeuwt niet om je aandacht, je hoeft niks van de gele bal te vinden, je mag hem gewoon zien, gewoon waarnemen. De gele bal herinnert je aan de keuze, de keuze die je zelf kunt maken. Volg je het spoor van ellende of zoek je naar de blije kriebel in jezelf en ga je daar aandacht aan geven?

Machteloos
Ik zeg zeker niet dat je een bubbel van onwetendheid moet creëren. Ik zeg wel dat je bewust kunt kiezen wat er tot je komt en dat je opmerkt wat alle informatie met je doet. Persoonlijk voel ik me afgestompt door het vele nieuws, machteloos omdat ik niet het idee heb dat ik er veel invloed op heb en het zorgt dat ik minder energie overhoud voor zaken in mijn leven die ik belangrijk vind. Kijk eens hoe dat voor jou is. Experimenteer ermee. Misschien kun je het nieuws beperken tot 1x per dag, of misschien 1x in de paar dagen. Of net zoals ik, ik skip het nieuws compleet. Hele belangrijke gebeurtenissen komen altijd langs op social media en dat is voor mij meer dan voldoende.

Eigen energie
Ik daag je uit om te luisteren naar je eigen energie en op te merken wat alle informatiestromen met je doen. Als je daar meer inzicht in hebt, dan kun je vervolgens nieuwe besluiten nemen of voelen dat je nu al precies doet wat goed voor je is. En de gele bal? Die kun je gebruiken als reminder.