Terras perikelen - gelebalgevoel

Rustig in mijn eentje op een terras, tegen het stadsbos aan en naast een lieflijk watertje. Zodra het zonnetje achter de wolken tevoorschijn komt, wordt het hele terras heerlijk verwarmd. Het zuchtje wind voelt gelijk als een verfrissende streling in plaats van een kou die door je lichaam trekt. Mijn jas gaat uit en tegelijkertijd verbetert mijn stemming. Het voelt als een fijne vakantie, de zon brengt licht en blijheid met zich mee. Ik pak mijn pen en papier en ga geïnspireerd aan de slag met mijn schrijfwerk.

Drukte
Plots is het spitsuur voor de lunch aangebroken en groepen mensen stromen het terras op. Het is een drukte van belang, het geklets, gelach en gekakel van de bezoekers dringt tot me door en maakt me onrustig. Mijn schrijfinspiratie droogt op en ik besluit mijn pen dan maar even neer te leggen. Het valt me op dat er diverse groepen zijn gearriveerd met, zo lijkt het, een strakke planning. De bussen staan op het parkeerterrein te wachten op hun passagiers. Hup, even eten en weer door. En ja hoor, binnen de kortste keren is de lunch verorberd en bewegen de gezelschappen zich als één man richting het volgende onderdeel van hun dagprogramma.

Omstandigheden
De rust keert weer terug en nu pas valt het eendengezin op de plas me op. De kleintjes scharen zich rond moedereend en zorgen dat ze dichtbij blijven. Veilig en geborgen. Bijzonder hoe je aandacht zo gemakkelijk verschuift door je omstandigheden. Van de gesprekken op het terras en de rondrennende bediening, naar het uitzicht op het water en terug naar mijn schrift. Het is allemaal oké, ik kies ervoor om mee te bewegen. Bij mezelf blijven en afvragen wat goed voelt. Wel of niet schrijven, boos worden om de verstoorde rust of genieten van alles om me heen. Kiezen waar je je op focust, op de omgeving, op de mensen, de drukte, het onvermogen als iets niet lukt of het even aan de kant leggen tot een nieuwe mogelijkheid zich aandient.

Keuze
Terwijl ik genietend op dit terras zit, besef ik me weer dat je in alle momenten een keuze hebt. En dan schiet deze welbekende zin door mijn hoofd: de manier waarop je iets doet, is de manier waarop je alles doet. Voor mij betekent dat dus meebewegen, blijven afstemmen op mezelf en elke keer weer kiezen voor hetgeen mij het beste gevoel geeft in het moment. Kies vaker bewust voor het gelebalgevoel, kijk op mijn website www.gelebalgevoel.nl hoe deze je kan helpen een fijner leven voor jezelf te creëren.