Yes, we can - gelebalgevoel

Het is mijn droom om de wereld een symbool te geven, een symbool voor meer bewustzijn en meer plezier in je leven. Met de gele bal wil ik een anker, een reminder en een houvast geven om je elke keer weer bewust te richten op plezier en blijheid.

Ellende
Ja, er is ongelofelijk veel ellende in de wereld en in ons eigen leven. Dat ontken ik absoluut niet. En net als iedereen heb ik daar ook mijn portie van gehad. Alleen, door daar dag in dag uit mee bezig te zijn, wordt ons bestaan niet mooier. Negatieve gedachtes trekken elkaar aan, met gepieker worden de problemen alleen maar groter, door al het slechte nieuws denken we dat de wereld niet meer te redden is. Hoe vaak heb ik zelf wel niet gedacht: ‘Zo is het nou eenmaal’ en ‘Wat kan ik er aan veranderen’.

Een betere plek
Het mooie is dat je de wereld helemaal niet hoeft te veranderen en je hoeft ook niet je hele leven om te gooien voor een fijnere beleving. Als iedereen zich meer bezighoudt met zijn eigen welzijn, zijn eigen vrolijkheid, als iedereen regelmatig denkt aan mooie, fijne en bijzondere momenten, dan wordt de wereld vanzelf een betere plek. Ga maar na: blije mensen zijn socialer, hulpvaardiger en vriendelijker. Als je blij bent, heb je meer energie, voel je je creatiever en heb je meer aandacht voor de fijne kanten van het leven. Het is zelfs bewezen dat vrolijke mensen gezondere keuzes maken. En sowieso, hoe heerlijk is het om ’s avonds met een tevreden en dankbaar gevoel naar bed te gaan?

Onbewust besmetten
Wat nou als steeds meer mensen zich vaker blij en dankbaar voelen? Wat een enorme kracht brengt dat met zich mee. Ik zie het zich als een olievlek razendsnel verspreiden. Meer positiviteit, vriendelijkheid en creativiteit om ons heen. Nee, ik ben niet naïef, natuurlijk blijft ellende bestaan. Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, nare ervaringen zijn er om van te leren en trauma’s moeten verwerkt worden. Daar is tijd en aandacht voor nodig en dat mogen we absoluut niet negeren. Maar daarnaast zijn er zo veel momenten over die we onbewust besmetten met negativiteit.

Kies in het moment
Momenten dat we gedachteloos op social media zitten. Momenten dat we op de trein of in de file wachten tot we verder kunnen reizen. Momenten dat we hangend voor de tv het leven voorbij laten gaan. Of de korte momenten als je in de rij staat bij de supermarkt of je tanden aan het poetsen bent. In deze momenten kunnen we ons leven een positieve wending geven, door weg te dromen naar een herinnering waar je je ‘on top of the world’ voelde, door te denken aan je hobby en hoe goed het voelt als je daarmee bezig bent. Door vol dankbaarheid te denken aan het dak boven je hoofd en een bed om in te slapen. Door je liefde te voelen voor de mensen die dichtbij je staan.

Symbool
Noem het een vakantie van je dagelijkse beslommeringen, een vakantie in je hoofd. Hoe vaker je dat doet, hoe meer energie en vrolijkheid je in jezelf voelt. En daar staat mijn gele bal symbool voor. Met de gele bal wil ik je dolgraag een anker, een reminder en een houvast geven om je elke keer weer bewust te concentreren op plezier en blijheid. Zo maken we met zijn allen de wereld een betere plek. Want ik ben er 100% van overtuigd: Yes, we can!

Het Gelebalgevoel verspreiden
Ik zou het ontzettend gaaf vinden als jij me wilt helpen het Gelebalgevoel te verspreiden! Hoe? Gebruik hashtag #gelebalgevoel op social media en deel waar jij blij van wordt, of volg me op Facebook of Instagram. Maar belangrijker nog: verspreid zo veel mogelijk je eigen blijdschap!