Overuren in je hoofd - gelebalgevoel

Soms is het moeilijk om je eigen rust en overzicht te bewaren door de beslommeringen van alledag.  Je aandacht sprint van hot naar her, van de ene naar de andere persoon of van de ene taak naar de andere taak. Door alles wat er om je heen gebeurt word je afgeleid en vergeet je bewust keuzes te maken vanuit je gevoel. Daardoor voel je je geleefd, gehaast en ongedurig. Je moet zoveel doen en je hoofd draait overuren. Hoe stop je dit en voel je je eigen gele bal, relaxt en ontspannen?

Aandacht en doorzettingsvermogen
De gele bal staat voor energie, bewustzijn en kracht. In mijn gelebalgevoel ervaar je vrolijkheid en eigenheid, diep in jezelf. Het is je eigen bron van overvloed. En dat zijn gelijk twee uitersten. Van alle ruis en toestanden om je heen naar de rust en het overzicht in jezelf. De vraag is natuurlijk hoe je de stap maakt van de ene naar de andere kant. Uit ervaring weet ik dat het haast onmogelijk is om die stap in één keer te maken. Wees daarom niet boos op jezelf als dat niet gelijk lukt. De stap vergt aandacht en doorzettingsvermogen. Wel kan je elke keer dat je je bewust bent van de chaos een kleine stap in de richting van je eigen gele bal zetten.

Simpele oefeningen
Naast mediteren of je heel even richten op je ademhaling, heb ik nog twee gemakkelijke oefeningen voor je die je overal kan doen.

  • Neem een minuutje om te kijken naar je omgeving, gewoon van waar je zit of staat. Neem waar wat er allemaal gebeurt en richt daar al je aandacht op. Wat zie je precies, wat is je uitzicht? Welke kleuren vallen je op en welke bewegingen neem je waar? Probeer er geen oordeel of mening over te vormen en focus je geheel op je zicht.
  • Een andere optie is om te luisteren naar alle geluiden om je heen. Als je je daar prettig bij voelt, sluit dan je ogen om nog meer te kunnen waarnemen. Welke geluiden zijn er in de verte en hoor je ook wat er vlak naast je gebeurt? Het tikken van je horloge, de wind om je oren of knorren van je buik. Wat hoor je allemaal en kun je de geluiden op hun plaats zetten?

Meer controle
Deze oefeningen zorgen voor een rustpunt, een break van alles wat er door je hoofd raast. Dit moment van pauze geeft je een krachtige tool in handen om meer controle te voelen. Doe dit elke keer als je je onrustig voelt en laad je op aan deze momenten voor jezelf.

Wil je meer tools ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn online programma 30 Dagen Plezier of download mijn gratis gele bal meditatie als je 10 minuten voor jezelf hebt.