Creëer je eigen wave - gelebalgevoel

De meeste mensen hebben ondertussen wel van de wet van aantrekkingskracht gehoord en dat principe werkt heel eenvoudig. Door de magnetische kracht van het universum trekken dezelfde energieën elkaar aan, als magneten. Je vrienden en de mensen om je heen hebben vaak dezelfde energie als jij. Het is de reden waarom je bij elkaar komt. 

Hetzelfde klimaat
Ik heb jaren op Curaçao gewoond en daar was het ook zo duidelijk zichtbaar. Nederlanders zoeken Nederlanders op, Colombianen zoeken Colombianen op, Chinezen zoeken Chinezen op en ga zo maar door. Het gaat er niet alleen om dat je dezelfde taal spreekt, het komt ook doordat de mensen van je eigen land vertrouwd voelen, je deelt dezelfde cultuur, begrijpt bepaalde humor en je beeld is gekleurd door hetzelfde klimaat. Natuurlijk is dit generaliserend, maar je begrijpt vast wel waar ik naartoe wil. In zo’n groep van gelijkgestemden voel je je sterker, word je gezien en voel je je minder alleen.

In je kracht
De gele bal staat voor vrolijkheid, je innerlijke kracht, vrijheid en enthousiasme. Dit zijn allemaal hele krachtige gevoelens en versterken elkaar. Als je zo in je kracht staat, dan straal je dit uit. Anderen om je heen pikken dit op en geven het aan je terug door middel van een lach, bewondering of begrip. Hierdoor vergroot en versterkt het gevoel in jezelf. Maar niet alleen in jezelf, ook in de mensen om je heen. Je hebt het ongetwijfeld zelf meegemaakt dat de blijdschap van een ander oversloeg op je eigen stemming. Zo verspreidt dit zich.

Groter en groter
Denk maar eens aan de wave in een stadion. Een aantal mensen begint hier vol plezier aan en met een beetje geluk doet het hele stadion binnen de kortste keren mee. Dat lukt niet zonder de vrolijkheid en het enthousiasme van de beginnende groep. Dat is de kracht van blijheid en doorzettingsvermogen. En dat is wat ik wil verspreiden. Mijn droom is dat de gele bal als een wave van positiviteit over de wereld golft, steeds groter en groter.

Wil je mij helpen het gelebalgevoel verspreiden? Gebruik #gelebalgevoel op social media en deel zo ook je eigen vrolijkheid. Zo creëer je meer positiviteit om je heen en maak je de wereld elke keer weer een klein stukje mooier.