Soms voel je je gewoon rot, punt. - gelebalgevoel

Ik zit natuurlijk ook niet elke dag en de hele dag in mijn heerlijke gelebalgevoel. Het is zelfs zo dat ik nogal zwaar op de hand kan zijn. Ik denk graag over het hoe en waarom als iets me niet gelukt is, wat ik verkeerd heb gedaan, waarom het anderen wel lukt, wat er mis is met mij en vervolgens draai ik mezelf vaster en vaster. Net als heel veel mensen zie ik mijn eigen falen zoveel sneller dan mijn kracht.

Keuze
Ondertussen weet ik met mijn hoofd dat dat een keuze is. Ik weet daarnaast ook uit ervaring dat het verrekte moeilijk kan zijn om ‘dan maar even’ een andere keuze te maken en jezelf huppetee in de positiviteit te gooien. Blegh, voor mij werkt dat voor geen meter en zorgt er soms juist voor dat ik me nog slechter voel want ik kies er blijkbaar voor om me rot te voelen… Hoe vreselijk irritant en dat wil ik helemaal niet!

Klein stap
Juist daarom wil ik graag over mijn gelebalgevoel delen. Het gaat er om dat je toch een keuze maakt en dat dat soms maar een hele kleine stap in de andere richting is. Soms voel je je nou eenmaal heel rot en dat is oke, dat gevoel mag er zijn. Maar bedenk wel dat je dan de keuze kan maken om even goed voor jezelf te zorgen op dat moment. Neem een bad, ga lekker wandelen, kook je favoriete maaltijd, of duik vroeg je bed in en laat de boel de boel. Wat je op dat moment ook maar kan en wil doen voor jezelf. En wees trots op jezelf dat je deze keuze bewust maakt want dat is de eerste stap richting je eigen gelebalgevoel.