Hoe krijg je het gelebalgevoel? Een tijd wist ik niet hoe ik hier op moest antwoorden, want voor mij is het simpel. Als ik aan een gele bal denk, dan moet ik lachen. En als ik terugdenk aan de visualisatie waar de gele bal bij me kwam, dan word ik nog veel blijer en voel ik de energie direct in mijn hele lijf stromen. Simpel dus. Eh ja, voor mij dan tenminste.

Natuurlijk is er ook een manier voor jou om het gelebalgevoel te ervaren. Dus ik zal je stap voor stap helpen.

Laten we beginnen met een makkelijk startpunt. Denk aan iets kleins, iets waar je altijd vrolijk van wordt. Het maakt niet uit wat het is; een ding, een situatie, een vriendschap, een geluid, een kleur of noem het maar op. Misschien een sportoverwinning, een familiegrap, een bijzondere foto, een speciaal liedje, een geweldig kunstwerk, de schaterlach van een kind of je favoriete outfit. Het enige wat telt is dat jij een glimlach op je gezicht krijgt als je eraan denkt, dat jij een kleine blije kriebel in je lichaam voelt bij de gedachte alleen al.

Geef vervolgens dit gevoel alle ruimte, ga er in zitten, voel waar je het voelt in je lichaam, maak het groter en groter, duik er helemaal in, adem het gevoel lekker een paar keer diep in en uit. Vergroot het vrolijke gevoel, voel dat je als vanzelf gaat lachen, voel dat het zich verspreidt over je hele lijf, voel je energie groeien en voel dat je begint te stralen.

Voel je het al? Heerlijk toch? Je staat nu compleet in je eigen grootsheid, in je eigen energie, je eigen gelebalgevoel.

Dit kun je bij jezelf oproepen. Gebruik elke gele bal als reminder aan dit geweldige gevoel en beleef het zo vaak mogelijk. Je zal blijer door je leven gaan, je zal je sterker en beter voelen, je zal liever voor jezelf zijn en liever voor je omgeving. Gewoon omdat het kan!